Mattilsynet har laget en fellesside om hvordan matservering kan og bør foregå ved f.eks. sommeravslutninger, idrettsarrangemnter, andre arrangementer mm. 

Noen punkter er ekstra viktige:

  • Hold avstand
  • God hånd- og kjøkkenhygiene
  • Vær frsik når du lager mat
  • husk persontallbegrensninger

Les artikkelen fra Matilsynet.no her

Til forbrukere

Under informasjonssiden om koronavirus og fellessiden mat og drikkevann er det samlet mye god informasjon. Blant annet et avsnitt om spørsmål og svar. Vi anbefaler dere å klikke på de lenkene med spørsmål dere lurer på. Siden heter Til forbrukere

Kortvarig salg av mat

Mattilsynet har en informativ side med tips, råd og veilednigner for sikker salg/servering av ma, bl.a. til messer og festivaler, for skolekorps, basar, fotballturneringer etc.

Klikk her for artikkel om kortvarig salg av mat

Servering hjemme

Når samfunnet gradvis gjenåpnes, er det mange som ønsker å invitere venner og familie hjem til seg for å feire bursdager eller bare for å ha det fint sammen. Men kan du servere mat på en trygg måte i slike lag?

Les artikkelen her

Helsenorge.no

Les også Helsenorge.no sin artikkel om Råd til feiringer, sammenkomster og arrangementer

Rakkestad kommune

har i en egen artikkel en sak om gjeldende regler for arrangementer i Rakkestad kommune, med blant annet innsending av sjekkliste ved arrangementer.