I år er det 50 år siden TV-aksjonen startet, og totalt er det samlet inn mer enn 11 milliarder kroner. 

TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen. 

Landets kommuner oppnevner hver sin kommunekomite som har ansvaret for gjennomføring av aksjonen på kommunenivå. 

Årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningen og skal hjelpe barn rammet av kreft og andre alvorlige sykdommer. For pengene fra TV-aksjonen ønsker Barnekreftforeningen å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo. Her skal foreldre og søsken lett kunne bevege seg mellom sykehuset og familiehuset slik at de kan leve et tilnærmet normalt hverdagsliv. 

I familiehusene vil det også være rom for besøk av besteforeldre, tanter og onkler, venner og andre mennesker som er tett på og har betydning i familiens liv. 

Dette er Barnekreftsforeningen: 

  • Ingen barn skal dø av kreft. Gi håp! | Barnekreftforeningen er en selvstendig, landsdekkende og frivillig organisasjon som ble etablert i 1982. 
  • Foreningen har 6000 medlemmer fordelt på 13 fylkeslag, 300 tillitsvalgte og 17 ansatte. 
  • Formålet er å bekjempe barnekreft og gi støtte til familier som rammes av barnekreft. 

Bli med på årets viktigste søndagstur 20. oktober!

Les med om årets aksjon på Hjem | NRK TV-aksjonen 2024 (tvaksjonen.no)

Bøssebærere

Vi trenger personer over 15 år (de som er under 15 år må gå i følge med en over) som kan gå med bøsse. Bøssebærerne kan i forkant velge om de vil ha «gårute» eller «kjørerute». Bøssebærerne starter ruta si kl 14.00 og bøssene leveres i Marker Sparebank før kl. 18.00.

Det holdes informasjonsmøte med utdeling av bøsser for bøssebærerne tirsdag 15.10.2024 kl. 18:30 i kommunestyresalen, Kulturhuset. Etter informasjonsmøtet blir det utdeling av bøsser, noe materiell samt kart over tildelt innsamlingsområde. De som ikke har anledning til å hente bøsse på informasjonsmøte kan ringe: tlf 474 84 320 eller tlf. 920 63 235 for å avtale å hente bøsse.

Engasjer deg!

Det er også mulig å gjennomføre ulike innsamlingsaktiviteter dersom du ønsker å være med på verdens største dugnad. På Engasjer deg! | NRK TV-aksjonen 2024 (tvaksjonen.no) finner du masse inspirasjon både for deg som privatperson, skoler, barnehager, organisasjon, næringsliv og tros- og livssynssamfunn.

Flere tusen bedrifter velger hvert år å gi et bidrag til TV-aksjonen. Mange velger også å knytte bidraget opp mot engasjement internt i bedriften, eller eksternt ut mot kunder og samarbeidspartnere. 

Du finner all informasjon om årets aksjon her Hjem | NRK TV-aksjonen 2024 (tvaksjonen.no)

Digitale innsamlingsaksjoner

Årets TV-aksjon er både fysisk og digital. En digital bøsse er som en digital innsamling, hvor alle pengene går automatisk til TV-aksjonen og Barnekreftforening. Når du registrerer at du vil ha en digital bøsse, vil du få en digital bøsse via Spleis. Den kan du enkelt redigere og dele med ditt nettverk. Med Spleis kan du lage digitale innsamlingsaksjoner. Start en digital bøsse og støtt Barnekreftsforeningens arbeid.

Hver digitale bøsse har sin egen unike internettadresse på spleis.no, som er utvikler av tjenesten. Les mer og se de digitale bøssene på  NRK TV-aksjonen Barnekreftforeningen 2024 | Spleis fra SpareBank 1

Den digitale bøssa kan deles via sosiale medier, SMS og telefon. Vi oppfordrer deg til å dele den med venner, familie, naboer og andre bekjente. Det er mulig å gi til den digitale bøssa med bankkort eller Vipps. 

Du kan redigere din digitale bøsse ved å legge inn personlig bilde og tekst etter eget ønske.

Andre givermuligheter

Vipps til TV-aksjonen Barnekreftforeningen - #2133 (valgfritt beløp) 

SMS: informasjon kommer (kr x, -) 

Telefon: Informasjon kommer (kr x,-) 

Kontonummer: 8380 08 09005 

Jeg vil gi som (giverstafett.no)

Kommunekomiteen i Rakkestad for 2024

  • Ordfører Karoline Fjeldstad, leder
  • Elise Lilletorp Lien
  • Hans-Ole Gudim
  • Unni Ødegård
  • Astrid Elisabeth Holt Bekken