Søknaden ble imøtekommet i statsbudsjettet for 2024. 

Det nye polititjenestestedet, som plasseres i Rakkestad kommunes servicekontor, åpner sine dører til høsten og senest 1. oktober. 

Polititjenestestedet er et førstelinje- og publikumstilbud til befolkningen, på linje med og i forlengelse av kommunens egne tjenester på en rekke områder. Det er bemannet på dagtid flere dager i uken. Innbyggerne kan få enklere og lettere kontakt og veiledning av politiet i spørsmål som gjelder dem. Det styrker daglig- og nærpolitifunksjonen i kommunen. 

Rakkestad kommune vil framover sortere under Indre Østfold politistasjon

 Som et ledd i opprettelsen av det nye polititjenestestedet, gjorde Øst politidistrikt nylig en grundig analyse av flere problemstillinger som gjelder politiets oppgaver i regionen. Analysen konkluderer blant annet med at Rakkestad kommune, på grunn av beliggenhet og struktur, hører mer naturlig sammen med Indre Østfold enn Sarpsborg og Fredrikstad som et større byområde. Kommunen er mer likeartet med kommunene i Indre Østfold og at våre elever i de videregående skolene i overveiende grad får disse tilbudene i Mysen og Askim. 

Det nye polititjenestestedet har også stor regional betydning

Hvert døgn året rundt har politiet flere mannskaper til disposisjon. Det betyr at det nesten alltid vil være flere politipatruljer på veiene i Indre Østfold, Rakkestad, Skiptvet og Marker enn det er i dag. På denne måte styrkes nærhet, trygghet og sikkerhet for regionens omkring 60 000 innbyggere.